Nieuws

Kwaliteit is geen toeval

Met de vereiste kennis van de ondergrond, levensduurverwachting, reiniging, productieprocessen, wet- en regelgeving kan aan de verwachtingen van de markt worden voldaan.

De nieuwe brochure "Kwaliteit is geen toeval", een uitgave van VOM vzw in samenwerking met Estal Belgium is een mooie weergave van de aspecten, die van invloed zijn op een duurzaam gepoedercoat product. De tekst van deze brochure is te downloaden in downloads of via www.vom.be.
De brochure is uitermate informatief voor iedereen die betrokken is bij de oppervlaktebehandeling van aluminium of gecoat aluminium verkoopt.

Uit het voorwoord:
Licht, veelzijdig, flexibel en duurzaam. Zo kan in een notendop de succesformule van de inzetbaarheid van aluminium en aluminiumlegeringen worden samengevat. Het poedercoaten van aluminium geeft een nieuwe dimensie aan duurzaamheid en voegt heel wat technische en esthetische eigenschappen toe aan het basismateriaal. Dankzij de uitgebreide kleurkeuze en de grote vormvrijheid kan aluminium perfect elk creatief ontwerp vorm geven.

Het unieke kenmerk van poedercoaten is de wijze van aanbrengen, waarbij een mengsel van droog poeder en lucht op het te behandelen materiaal elektrostatisch wordt aangebracht. Vervolgens vloeit dit poeder in de oven – onder invloed van de warmte – uit tot een gesloten uitgeharde laag. Het lijkt een eenvoudig proces. Maar het is veel meer dan dat.

Er is kennis vereist van de ondergrond en van de levensduurverwachting, kennis van het reinigen en voorbehandelen, kennis van het productieproces, meer bepaald het aanbrengen van coatings, de uitharding, de uiteindelijke eigenschappen van de coating en tal van andere zaken. Bovendien is de bedrijfsvoering onderworpen aan een strenge regelgeving inzake milieu, arbeidsveiligheid en procesvoering. Poedercoaten vraagt bijgevolg kennis van zaken.

Deze gids bevat tips en aanbevelingen om gebruikers van gepoedercoat aluminium (opdrachtgever, architect, bouwheer, systeemleverancier, constructeur, ed.) te informeren over de verschillende aspecten in de lakkerij die bijdragen tot het kwaliteitsvol en duurzaam poedercoaten van aluminiumlegeringen.

Kwaliteit is geen toeval

Nieuws van Jonkman Coating

 • Nieuwe editie Qualicoat specificaties
  Nieuwe editie Qualicoat specificaties
  Met ingang van 1 januari 2015 is editie 14 van de Qualicoat specificaties van kracht.
 • Approved Applicator Akzo
  Approved Applicator Akzo
  Jonkman Coating is opgenomen als approved applicator voor Interpon 1036, 2025 en 3020.
 • Kwaliteit is geen toeval
  Kwaliteit is geen toeval
  Met de vereiste kennis van de ondergrond, levensduurverwachting, reiniging, productieprocessen, wet- en regelgeving kan aan de verwachtingen van de markt worden voldaan.
 • Oppervlaktetechniek mei
  Oppervlaktetechniek mei
  In het vakblad Oppervlaktetechniek deze maand 4 pagina's geweid aan Jonkman Coating.
 • Slinger maandprijs
  Slinger maandprijs
  De Slingermaandprijs april is voor de match die gemaakt is tussen ROC Hengelo, Jonkman Coating en Solarteam Twente.

Diensten
Jonkman Coating is uw partner als het gaat  om chemisch voorbehandelen, poedercoaten en natlakken.
Goed opgeleide teams staan voor u klaar om uw producten de meerwaarde te geven die uw producten verdienen.
Markten

Jonkman Coating is actief in een groot aantal markten.
klik op een specifieke markt voor meer informatie of neem contact met ons op.

Projecten
Bekijk hieronder een aantal recent opgeleverde projecten welke door Jonkman Coating zijn behandeld
Contact

Jonkman Coating BV
Beitelstraat 16, 7556 NC Hengelo Ov
Postbus 422, 7550 AK Hengelo Ov
T 074 2916875 F 074 2421438
info@jonkman-coating.nl
www.jonkman-coating.nl